Wetenschappelijke avond ‘de ziekte van Huntington’

Op maandag 27 juni organiseert het Genootschap ter Bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde een wetenschappelijke avond met als onderwerp ‘de ziekte van Huntington’. Deze is van 18:00-19:30 te AmsterdamUMC lokatie AMC (Meibergdreef) in Collegezaal 2. Vooraf zijn er broodjes, na afloop een borrel.

Het onderwerp is de ziekte van Huntington. Een erfelijke hersenziekte met de symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS, en waar binnen veel families vaak een groot taboe op rust. Vanuit Amsterdam is een Nederlandse campagne gelanceerd om dit taboe te doorbreken, en heeft NWO recent een NWA consortium gehonoreerd met als titel CureQ: het voorspellen, vertragen en genezen van erfelijke hersenziektes (www.cureq.nl).

Binnen dit consortium zullen onderzoekers, neurologen, biotech (waaronder de Amsterdamse bedrijven uniQure en VectorY) en ook de Hogeschool van Amsterdam samen met patiëntverenigingen samenwerken. Focus is het gebruik van cellen van gendragers voor betere voorspelling, en voor validatie van nieuwe therapeutische strategieën. Een overzicht van de recente onderzoek ontwikkelingen zal gepresenteerd worden door prof. Eric Reits (AmsterdamUMC en penvoerder CureQ).

Na de pauze zal dr. Melvin Evers als vice president of research van het Amsterdamse biotech bedrijf uniQure de door hun recent gestarte gentherapie trial toelichten met als doel de aanmaak van het mutante huntingtin eiwit te remmen.

Aanmelding: graag voor maandag 20 juni 12.00 in verband met de catering (zie formulier onder).

Locatie: Collegezaal 2: bouwdeel J, links van de ingang van het Vrolik museum (aangegeven met een groene cirkel linksboven op de plattegrond. Te bereiken via de studenteningang  (2) of via de hoofdingang (1) en de groen aangegeven route.

Registratieformulier