Skip to content
andreas-bonn-gngh-2012
Voordracht over de anatomie door Andreas Bonn voor het departement der Tekenkunde van Felix Meritis (1792)
x-default
One of the first series of X-rays ever produced, by Josef Maria Eder and Eduard Valenta
Dagoty
Illustration produced in 1745 by Gautier D’Agoty, based on cadavers dissected by Joseph Duverney
beetle
A photo-micrograph by Arthur E. Smith from the book Nature through Microscope & Camera (1909) by Richard Kerr
medusa
Jellyfish drawn by the German biologist Ernst Haeckel (1879–81)
RP-P-OB-70.321
Zaal der Natuurkunde in Felix Meritis, 1789

Lid worden van het Genootschap?

Het Amsterdamse Genootschap ter bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde organiseert sinds 1790 wetenschappelijke bijeenkomsten voor leden, publiekslezingen, kent onderscheidingen toe aan wetenschappers, verleent reisbeurzen en subsidies aan jonge onderzoekers, en geeft steun aan activiteiten zoals symposia die passen binnen de doelstelling van het genootschap, i.e. de bevordering van de Natuur-, Genees- en Heelkunde.

Het lidmaatschap van het Genootschap is beschikbaar voor gepromoveerde onderzoekers binnen de wiskunde, informatica, natuur, biologische en biomedische wetenschappen, scheikunde, geneeskunde en tandheelkunde en aan hen die door opleiding of werkzaamheden een binding hebben met de universiteiten en onderzoeksinstituten van Amsterdam, van promovendi tot hoogleraren.

De bijeenkomsten zijn een ideale manier om collega wetenschappers buiten je eigen onderzoeksveld te ontmoeten en te zien en te horen wat er binnen de diverse Amsterdamse faculteiten (UvA en VU), het AMsterdamUMC en onderzoeksinstituten als ACTA, AMOLF, Herseninstituut, NKI, NIN en Sanquin aan onderzoek gaande is.

Voor vragen, aanmelding of de mogelijkheid om eens een wetenschappelijke bijeenkomst bij te wonen kijk op deze website of mail graag even de secretaris Prof. dr. Eric Reits via gngh@uva.nl.