Robertson Award voor Louis Vermeulen

Genootschapshoogleraar Louis Vermeulen (AMC-LEXOR), ontving de New York Stem Cell Foundation – Robertson Investigator Award: een beurs van 1,5 miljoen dollar die hij vrij mag besteden aan (high-risk) onderzoek.

Het onderzoek van Louis Vermeulen, hoofdonderzoeker bij het Centre for Experimental Molecular Medicine (AMC) richt zich op de rol die stamcellen spelen bij de ontwikkeling en progressie van colorectale kanker en het bestuderen van de effecten van genetische mutaties op het gedrag van stamcellen in de darm. Voor de verdere ontwikkeling van dit onderzoek heeft bij de Robertson Investigator Award gekregen van de New York Stem Cell Foundation. 

Over de New York Stem Cell Foundation

Het New York Stem Cell Foundation (NYSCF) Research Institute is een onafhankelijke organisatie met als doelstelling het versnellen van de ontwikkeling van behandelmethodes  voor patiënten door middel van stamcelonderzoek. De Robertson Investigator Award is een beurs van $1.5 miljoen voor een periode van 5 jaar is bedoeld om excellente jonge onderzoekers te ondersteunen in het opzetten van hun eigen laboratorium.