Uitreiking Andreas Bonn medailles door Genootschap

Het UvA Genootschap ter Bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde heeft op 29 november de Andreas Bonn medailles uitgereikt aan Sebastiaan de Vet, Alexander Vlaar en Jop Briët.

De Andreas Bonn medailles worden uitgereikt voor oorspronkelijk werk op de wetenschapsgebieden Natuurwetenschappen, Exacte Wetenschappen en Geneeskunde & Tandheelkunde, dat verricht is in het kader van het promotieonderzoek aan de UvA.

Medailles

In totaal zijn 23 jonge onderzoekers voorgedragen voor de prijs. De jury heeft besloten om de medailles toe te kennen aan:

  • Sebastiaan de Vet (Natuurwetenschappen, IBED)
  • Alexander Vlaar (Geneeskunde, AMC)
  • Jop Briet (Exacte Wetenschappen, CWI)

Uit het juryrapport over Sebastiaan de Vet

“Dr. de Vet heeft een fascinerend onderzoek uitgevoerd naar de interactie van ijs en wind op vulkanisch glas. Opmerkelijk is dat het hele onderzoek binnen 20 maanden is voltooid. Zeker zo opmerkelijk zijn de grote inspanningen die Dr. de Vet zich heeft getroost om het enthousiasme voor en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek uit te dragen naar een breed publiek.”

Uit het juryrapport over Alexander Vlaar

“Vlaar heeft in korte tijd en op jonge leeftijd een in zijn vakgebied belangwekkend onderwerp van ‘bench to bedside’ op grondige wijze onderzocht. Zowel het dierexperimentele/preklinische deel als het klinische deel zijn van hoge kwaliteit met een enorm aantal publikaties. Hij heeft ook nog een MBA, 2 jaar conservatorium met optredens op hoogste niveau, vliegbrevet. Een breed iemand waar we veel van kunnen verwachten.”

Uit het juryrapport over Jop Briet

“In vergelijking met de andere kandidaten blinkt het  proefschrift van Briët uit door een breedheid die de grenzen tussen de disciplines wiskunde, natuurkunde en informatica moeiteloos overschrijdt. Bovendien, en ook  hier overtreft Briët zijn concurrenten,  heeft de auteur kans gezien  zijn resultaten te presenteren op een manier die deze toegankelijk maken voor een breed academisch  publiek.”